Cine să-i mai creadă pe ruși: „NU plănuim să ATACĂM alte țări. Cum NU AM ATACAT nici Ucraina”

Cine să-i mai creadă pe ruși: „NU plănuim să ATACĂM alte țări. Cum NU AM ATACAT nici Ucraina”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a negat că ceea ce a făcut Rusia în Ucraina ar reprezenta un atac și spune că așa cum NU a aracat Ucraina, Rusia NU are planuri să atace alte țări. 

La conferința de presă de joi, care a urmat întâlnirii cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, șeful diplomației de la Moscova a declarat că Rusia nu a atacat Ucraina și a motivat invazia țării vecine ca o „situație care constituia o amenințare directă la adresa securității Federației Ruse”.

„Nu, nu plănuim să atacăm alte țări. Cum nu am atacat nici Ucraina. Așa cum am explicat de multe ori, în Ucraina a apărut o situație care constituia o amenințare directă la adresa securității Federației Ruse”, a declarat ministrul Lavrov joi. 

Acesta a acuzat Pentagonul că folosește teritoriul Ucrainei pentru a testa arme biologice. ”Există dovezi grăitoare în privința a ceea ce punea la cale Pentagonul, folosind fondurile Statelor Unite în laboratoare biologice, folosind teritoriul ucrainean pentru studierea agenților patogeni care pot fi folosiți ca arme biologice”, a mai declarat Serghei Lavrov joi, la conferința de presă după întâlnirea cu ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, citat de digi24.ro.

La aceeași conferință, Lavrov a negat și faptul că rușii au bombardat civili la maternitatea din Mariupol, susținând că spitalul fusese evacuat și transformat în bază militară. Acesta a amenințat voalat țările care livrează armament Ucrainei că se expun unui „pericol colosal”.

„Aceste ţări creează un pericol colosal, inclusiv pentru ele însele”, a insistat Lavrov, evocând în special livrările de rachete aer-sol portabile şi riscul utilizării lor împotriva „aviaţiei civile”.

Comenteaza