Continuă bătălia pentru Mariupol. Rușii le cer ucrainenilor să se predea

Continuă bătălia pentru Mariupol. Rușii le cer ucrainenilor să se predea
| Foto: bbc.co.uk

Rusia a cerut marţi forţelor ucrainene şi luptătorilor străini blocaţi în uzina metalurgică Azovstal din oraşul Mariupol să depună armele până la ora 12.00, ora Moscovei, relatează Reuters.

Mariupol, care a fost încercuit de trupele ruse timp de săptămâni, a cunoscut cele mai aprige lupte şi cele mai ample distrugeri de când Rusia a trimis trupe în Ucraina, la 24 februarie.

Autorităţile ucrainene au declarat luni că nu mai puţin de 1.000 de civili se ascund în adăposturi subterane sub vasta uzină Azovstal.

Ministerul rus al Apărării a emis marţi o declaraţie prin care a cerut forţelor ucrainene şi luptătorilor străini din interior să se predea. "Tuturor celor care depun armele li se garantează că vor rămâne în viaţă", a declarat ministerul apărării.

Ministerul a cerut trupelor să se retragă din uzina siderurgică între orele 14.00 şi 16.00, ora Moscovei, "fără excepţie, fără arme şi fără muniţie".

Anterior, marţi, forţele separatiste susţinute de Rusia au declarat că încearcă să ia cu asalt oţelăria Azovstal şi să preia controlul asupra acesteia cât mai repede posibil.

Comenteaza