Continuă bombardamentele rușilor în Ucraina. Kievul a fost atacat cu drone kamikaze

Continuă bombardamentele rușilor în Ucraina. Kievul a fost atacat cu drone kamikaze
| Foto: latimes.com

Capitala Kiev a fost lovită de „drone kamikaze”, luni dimineaţa, transmit reprezentanţii biroului preşedintelui Volodimir Zelenski.

Anunțul a fost făcut de şeful biroului preşedintelui Volodimir Zelenski, citat de Sky News. Într-o postare pe Telegram, Andriy Yermak a declarat că „explozii” au lovit Kievul.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că a avut loc o explozie în districtul Shevchenkivskyi, o zonă care include oraşul vechi istoric şi birourile guvernamentale.

Primarul a scris pe Twitter că o alertă aeriană care avertizează oamenii să rămână în adăposturi continuă să se audă. Klitschko afirmă că a izbucnit un incendiu la o clădire rezidenţială din capitală după „atacurile cu drone”. El spune că medicii şi serviciile de pompieri se află la faţa locului, în districtul Shevchenkivskyi. Informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare, a adăugat acesta.

Districtul Shevchenkivskyi a fost afectat de mai multe explozii în urmă cu o săptămână, pe 10 octombrie. Yermak a declarat că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană cât mai curând posibil. „Nu avem timp pentru acţiuni lente. E nevoie de mai multe arme pentru a ne apăra cerul şi a distruge inamicul. Aşa să fie”, a mai spus el.

Ucraina a raportat un val de atacuri ruseşti cu drone Shahed-136 de fabricaţie iraniană în ultimele săptămâni. Iranul neagă că ar fi furnizat dronele Rusiei, în timp ce Kremlinul nu a făcut niciun comentariu.

Comenteaza