Corpul fără cap al unui bebeluş găsit pe o plajă din Spania a fost identificat

Corpul fără cap al unui bebeluş găsit pe o plajă din Spania a fost identificat
| Foto: QUIQUE GARCÍA (EFE) - https://elpais.com/

Poliţia spaniolă a identificat corpul fără cap al unei fetiţe de 8 luni care a murit în urma unui naufragiu în Marea Mediterană şi care a fost găsit pe plaja din Roda de Berà, Tarragona. 

Garda Civilă spaniolă a concluzionat că minora a murit în timp ce călătorea împreună cu părinții ei, decedați și ei, într-o ambarcațiune care a părăsit Algeria și a naufragiat în largul coastei Ibiza, transmite El Pais
 
Naufragiul ambarcaţiunii a avut loc în data de 6 aprilie, iar aceasta a plecat din oraşul algerian Cherchell (nord) la 21 martie, având la bord 15 persoane, între care şi părinţii fetei. 

Niciunul dintre ocupanţii ambarcaţiunii nu a supravieţuit, iar opt cadavre au fost găsite ulterior, se arată în comunicat. Spania este una dintre principalele porţi de intrare a migranţilor clandestini în Uniunea Europeană (UE).

Cadavrul a fost găsit marțea trecută devreme dimineața, în stare avansată de descompunere, de către niște muncitori municipali. Potrivit diverselor mărturii, trupul era cu susul în jos și putea da impresia că este o păpușă, mai relatează El Pais.

În ultimii cinci ani, în medie, șase persoane pe zi au murit încercând să ajungă pe coastele Spaniei cu bărci precare, potrivit celui mai recent raport al lui Caminando Fronteras. Ruta Algeriană a fost a doua cea mai mortală, conform documentului: 1.526 de decese față de 7.692 de pe ruta atlantică a Insulelor Canare, care acumulează 68% din decese în ultimii cinci ani.

Comenteaza