Cu războiul la graniță, România vrea să cumpere submarine militare şi noi nave vânătoare de mine

Cu războiul la graniță, România vrea să cumpere submarine militare şi noi nave vânătoare de mine
| Foto: hotnews.ro

Ministerul Apărării cere Parlamentului să aprobe noi achiziţii militare majore. Armata vrea să cumpere submarine militare, noi nave vânătoare de mine şi să modernizeze actualele nave purtătoare de rachete.

„Creşterea bugetului Ministerului Apărării Naţionale începând cu anul 2023, la 2,5 % din PIB, a creat condiţiile pentru iniţierea unor programe de înzestrare strict necesare pentru accelerarea modernizării Armatei României”, se arată în solicitarea semnată de Angel Tîlvăr adresată Birourilor Permanente ale Parlamentului.

MApN cere aprobarea Parlamentului pentru iniţierea procedurilor de atribuire aferente următoarelor programe de înzestrare: Programul de înzestrare „Vânătorul de mine”.

Programul de înzestrare consta în realizarea capabilităţii de lupta contra minelor marine prin înzestrarea Forţelor Navale Romane cu nave de tip vânător de mine în scopul obţinerii unor capabilităţi eficiente de detecţie, clasificare, identificare şi distrugere/neutralizare a minelor marine.

În urmă cu o zi, Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) au aprobat achiziția de avioane de ultimă generaţie F-35.

Comenteaza