Cum se simte regele Charles. Regina Camilla: Mesajele primite au fost încurajatoare

Cum se simte regele Charles. Regina Camilla: Mesajele primite au fost încurajatoare
| Foto: YAY_Images - Depositphotos.com

Regina Camilla a vorbit despre starea de sănătate a soțului ei, regele Charles.

Regele Charles al III-lea se simte „extrem de bine'', a afirmat joi soţia suveranului britanic, regina Camilla, cu prilejul primului ei angajament public după ce monarhul în vârstă de 75 de ani a fost diagnosticat cu cancer, informează Reuters.

Vorbind cu unul dintre participanţii la un concert de caritate găzduit de Catedrala Salisbury din sudul Angliei, regina Camilla a spus că soţul ei a fost impresionat de mesajele de susţinere primite din partea publicului.

„Se simte extrem de bine în circumstanţele date'', a spus ea. „A fost foarte impresionat de toate scrisorile şi mesajele pe care le-a primit de peste tot. Au fost încurajatoare'', a adăugat regina Camilla.

Prinţul William, fiul cel mare al regelui Charles şi totodată moştenitorul tronului britanic, a mulţumit miercuri publicului pentru mesajele calde primite atât la adresa tatălui lui, cât şi pentru soţia sa, Kate, care a suferit recent o intervenţie chirurgicală.

Prinţesa Kate, în vârstă de 42 de ani, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale abdominale pe 16 ianuarie, după care a petrecut două săptămâni în spital pentru recuperare.

Ulterior, regele Charles al III-lea a fost tratat pentru o hipertrofie benignă de prostată, înainte ca Palatul Buckingham să anunţe luni că, în urma unor teste la care a fost supus monarhul, acesta a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

Întrucât regele şi-a anulat angajamentele publice pentru a urma un tratament ambulatoriu, iar prinţesa Kate este aşteptată să revină în viaţa publică abia după Paşte, celorlalţi membri activi ai familiei regale, prinţul William şi regina Camilla, le revine responsabilitatea de a asigura angajamentele publice ale monarhiei britanice.

Comenteaza