Cutremur catastrofal în Maroc cu peste 600 de victime

Cutremur catastrofal în Maroc cu peste 600 de victime
| Foto: digi24.ro/captură

Cel puţin 632 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un puternic cutremur care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Centrul Național pentru Cercetare Științifică și Tehnică (CNRST) din Rabat a anunțat că Marocul a fost zguduit de un cutremur cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter, cu epicentrul în provincia Al-Haouz, la sud-vest de orașul Marrakech, o destinație populară pentru turiștii străini.

Ministerul de Interne a confirmat tragicul bilanț, cu 632 de persoane decedate și 329 de răniți, dintre care 51 se află în stare gravă. Potrivit surselor, acest cutremur este unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a Marocului.

Imaginile difuzate de media și pe rețelele de socializare ilustrează daune semnificative în mai multe orașe ale țării. Un exemplu notabil este prăbușirea unei părți a unui minaret în celebrul Jemaa el-Fna, din centrul Marrakechului, care a cauzat rănirea a două persoane.

Oamenii s-au adunat în panică în această piață emblematică, unii pregătindu-se să petreacă noaptea acolo în frică de replici. Cuverturile au fost așternute pe pământ, iar alții au dormit direct pe sol, conform relatărilor unui corespondent AFP.

Acest cutremur de mare intensitate a lovit Munții Atlas din Maroc în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, provocând moartea a cel puțin 632 de persoane și distrugând clădiri în întreaga regiune.

Locuitorii din marile orașe au fost cuprinși de panică și au părăsit casele lor, iar Ministerul de Interne a precizat că bilanțul este încă în curs de actualizare, potrivit digi24.ro.

Comenteaza