Donald Trump anunţă deportări masive din SUA dacă va ajunge la Casa Albă

Donald Trump anunţă deportări masive din SUA dacă va ajunge la Casa Albă
| Foto: captura video YouTube - PBS News Hour / WATCH: Trump speaks after winning 2024 Iowa caucuses

La doar o jumătate de oră de la începerea votului, fostul preşedinte al SUA, Donald Trump a câștigat primarele republicane din Iowa.

Donald Trump e în cărţi pentru cursa la Casa Albă. Acesta a câştigat luni seara primarele republicane din Iowa, au anunţat media americane, potrivit digi24.ro. S-a întâmplat după doar o jumătate de oră de la începerea votului, ceea ce arată valul de susţinere de care se bucură fostul preşedinte. 

Doland Trump şi-a consolidat astfel statutul de favorit al dreptei la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, deşi a fost de patru ori acuzat penal până acum, lucru care pare să nu îi afecteze pe votanţii acestuia. 

În discursul victoriei, mogulul de 77 de ani și-a repetat prioritățile în cazul în care va reveni la Casa Albă pentru al doilea mandat: va crește exploatarea petrolului și va opri imigrația.

"Vom fora imediat! Vom sigila granița. Pentru că acum avem o invazie de milioane și milioane de oameni care vin în țara noastră. E un lucru foarte rău. Vin din închisori. Vin de peste tot, din țări de care cei mai mulți oameni nici n-au auzit.

Vin din instituții de boli mintale, de la azile de nebuni, pe care ei le golesc în țara noastră. Sunt și teroriști, vin mulți teroriști. Va trebui să deportăm într-un ritm cum nu s-a mai văzut de pe vremea lui Eisenhower", a declarat Donald Trump. 

Comenteaza