Douăzeci de generali ruși au fost spulberați. Ce mesaj a transmis Putin despre ei

Douăzeci de generali ruși au fost spulberați. Ce mesaj a transmis Putin despre ei
| Foto: digi24.ro

În cele 53 de zile de război dintre Rusia și Ucraina, armata lui Putin a pierdut mai mulți ofițeri de elită. 

Cel puțin opt generali ruși și mai mulți ofițeri cu rang superior au fost uciși în lupte. Moartea generalilor i-a făcut pe unii analiști să se întrebe de ce militari cu grad superior din armata ruse sunt atât de aproape de linia frontului, scrie Insider.

Cu pierderi atât de mari, unii experți consideră că generalii nu au fost pur și simplu în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, ci că, cel mai probabil, Ucraina îi vizează în mod special.

Pe de altă parte, este neobișnuit ca astfel de ofițeri de rang înalt să se pună în pericol apropiindu-se atât de linia frontului, experții militari considerând că Vladimir Putin i-a trimis acolo pentru a prelua control asupra operațiunilor care, în unele zone, s-au blocat.

Fostul șef al CIA, David Petraeus, spunea că moartea atâtor generali într-un timp atât de scurt este un lucru „foarte, foarte neobișnuit” și reprezintă o dovadă a faptului că dispozitivul de comandă și control al armatei ruse nu funcționează.

Pentru că armata Ucrainei este depășită numeric de cea a Rusiei, țintirea ofițerilor superiori ar putea fi o parte importantă a războiului informațional, a declarat pentru BBC Rita Konaev, de la Universitatea Georgetown.

Pentru ca Ucraina să vizeze anumiți ofițeri ruși, trebuie să știe unde sunt aceștia. Analiştii spun că Rusia a folosit canale deschise de comunicaţii care ar fi putut să ofere indicii despre localizarea anumitor ţinte, potrivit digi24.ro.

Comenteaza