FĂRĂ MASCĂ în aer liber, din 11 februarie! Unde se întâmplă

FĂRĂ MASCĂ în aer liber, din 11 februarie! Unde se întâmplă
| Foto: .corriereobjects.it

Guvernul unei ţări din Europa a decis să elimine obligația de a purta măști de protecţie în aer liber începând cu data de 11 februarie.

Decizia a fost luată de Italia şi este prevăzută de ordonanța semnată de ministrul Sănătății Roberto Speranza care intră în vigoare din 11 februarie, potrivit Corriere della Sera.

Măștile în aer liber nu vor mai fi obligatorii din 11 februarie, în timp ce rămân obligatorii în interior până pe 31 martie. Starea de urgență expiră pe 31 martie.

Înainte de această dată se va evalua dacă pot fi îndepărtate chiar şi în spaţiile închise şi eventual unde se va putea decide renunţarea la masca de protecţie sanitară. 

Textul prevede că „Până la 31 martie 2022 este obligatorie în toată țara purtarea măştilor de protecție în spaţiile interioare, altele decât locuințele private”.

"Există semne încurajatoare, cu o scădere de 30% a numărului de cazuri într-o săptămână. Este nevoie în continuare de multă grijă și prudență, dar se deschide o nouă etapă", a afirmat ministerul Sănătății, Roberto Speranza.

 

Comenteaza