Femeia din clipul cu ostatici publicat de Hamas, care îl acuză pe Netanyahu de dezastrul din 7 octombrie, are origini românești

Femeia din clipul cu ostatici publicat de Hamas, care îl acuză pe Netanyahu de dezastrul din 7 octombrie, are origini românești
| Foto: captura video - https://twitter.com/MarioNawfal

Teroriştii Hamas au făcut publică o nouă filmare video, luni, în care trei ostatice israeliene par să facă un apel la prim-ministrul Netanyahu. Mesajul se transformă rapid în acuzaţii la adresa guvernului israelian cu privire la atacul programat de fapt teroriştii Hamas în 7 octombrie. 

Hamas a făcut publică o nouă filmare video, luni, în care trei ostatice israeliene par să facă un apel la prim-ministrul Netanyahu să accepte un armistițiu și în care îl acuză că e responsabil de „dezastrul din 7 octombrie”, relatează The Jerusalem Post.

''Suntem reținuți de 23 de zile și ar fi trebuit să existe o încetare a focului.
Ar fi trebuit să ne eliberezi pe toți.
Suntem cetățeni nevinovați care plătim prețul pentru poziția ta politică și militară.
Pe 7 octombrie nu era armată și nimeni nu a venit la noi.
Ai promis că ne eliberezi, dar în schimb suntem încă în captivitate.
Poziția ta înseamnă că vrei să ne omori”, îi transmite Danielle Aloni lui Netanyahu, din poziţia de ostatic, în mesajul înregistrat de Hamas. 

Hamas obișnuiește să folosească astfel de tactici de război psihologic, fapt ce pune la îndoială autenticitatea clipului și a spuselor celor trei femei aflate în captivitate. Clipul apare cu descrierea: „Un număr de prizonieri sioniști în captivitate trimit un mesaj lui Netanyahu și guvernului sionist”. Clipul video a fost publicat de Hamas pe rețelele sale sociale și diseminat rapid în presa israeliană și internațională.

Una dintre ostaticele folosite de Hamas pentru a spori presiunile asupra guvernului israelian are origini în România. Este vorba despre Danielle Aloni, cea obligată de teroriști să vorbească în videoclip, care are părinți născuți în România.

Remus, tatăl lui Danielle, care este născut în România şi are cetăţenie română, a povestit pentru digi24.ro ce s-a întâmplat în dimineaţa de 7 octombrie şi cum fiicele sale Sharon şi Danielle, dar şi trei nepoate ale bărbatului şi ginerele lui, soţul lui Sharon se numără printre cei care au fost răpiţi de terorişti.

Celelalte două femei care apar în mesajul transmis de Hamas, alături de Danielle Aloni, sunt Yelena Tropanov şi Rimon Kirsht. Identitatea lor a fost anunțată prima dată de către premierul israelian. Potrivit Jerusalem Post, Tropanov a fost răpită pe 7 octombrie din Nir Oz, sudul Israelului, împreună cu mama ei, fiul ei și iubita fiului ei. Soțul ei a fost ucis. Kirsht a fost răpită din Kibbutz Nirim, lângă granița cu Gaza, împreună cu soțul ei, a transmis libertatea.ro

Comenteaza