Flota rusă, mișcări în Marea Neagră. Își mută o parte dintre submarine

Flota rusă, mișcări în Marea Neagră. Își mută o parte dintre submarine

Flota Rusiei din Marea Neagră şi-a relocat unele dintre submarine din baza sa din Crimeea, într-un port aflat în sudul Rusiei, a indicat marţi Ministerul britanic al Apărării.

Flota Rusiei din Marea Neagră şi-a relocat unele dintre submarine din portul Sevastopol, baza sa istorică din Crimeea (anexată), în portul Novorossiisk (ţinutul Krasnodar) în sudul Rusiei, a indicat marţi Ministerul britanic al Apărării, citat de Reuters, scrie AGERPRES.

Această relocare are ca motiv, se pare, schimbarea intervenită recent în privinţa nivelului de ameninţare pentru securitatea locală în faţa creşterii capabilităţilor ucrainene de atac cu rază lungă de acţiune, subliniază ministerul în buletinul său de pe frontul ucrainean, publicat pe Twitter, într-o actualizare a informaţiilor furnizate de serviciile sale secrete.

Este vorba de submarine din clasa Kilo (cod NATO) diesel-electrice.

'În ultimele două luni, au fost atacate comandamentul flotei din Crimeea şi principalul său aerodrom pentru aviaţia navală', potrivit aceluiaşi text.

În acelaşi timp, Comandamentul Forţelor de apărare ucrainene Sud informează marţi că gruparea navală a Rusiei aflată la ora actuală în Marea Neagră este constituită din zece nave de război, dintre care trei sunt echipate cu 24 de rachete de croazieră Kalibr, informează Ukrinform.

'Odată cu slăbirea furtunii, gruparea navală inamică a crescut la zece vase, care continuă să se ascundă de-a lungul coastei Crimeii', se menţionează în comunicatul Comandamentului ucrainean publicat pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă cele trei nave de suprafaţă, echipate cu rachete Kalibr, din această grupare mai fac parte trei mari nave de desant, conform sursei citate.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza