Gest eroic! Fiica antrenorului din Zalău ar fi încercat să-l oprească pe elevul criminal din Serbia, înainte de a fi împușcată

Gest eroic! Fiica antrenorului din Zalău ar fi încercat să-l oprească pe elevul criminal din Serbia, înainte de a fi împușcată

Fiica antrenorului echipei de volei SCM Zalău. Dragan Kobiljski, a fost ucisă, miercurea trecută, în atacul armat din școala din Belgrad. La înmormântare, s-a aflat că aceasta ar fi încercat să-l oprească pe elevul criminal. 

Fiica de 13 ani a antrenorului de la CSM Zalău a fost condusă pe ultimul drum, sâmbătă, după ce și-a pierdut viața în masacrul din Belgrad.

Preotul care a oficiat slujba de înmârmântare a vorbit despre curajul fetei care s-a pus în faţa băiatului criminal, salvând astfel alte vieţi. Episcopul Ilarion a povestit, la înmormântare, ultimele clipei ale copilei. 

„Este foarte dificil pentru mine să vorbesc azi. E multă durere, mult chin, dar ne rugăm la Dumnezeu să le dea tărie părinţilor, să continue să trăiască pentru Emma. Este un soldat şi un erou al lui Hristos, şi nu este o coincidenţă că cei mai buni dintre noi cad, pentru ca noi să putem continua să trăim ca urmare a sacrificiului lor. 

Ar trebui să ne rugăm şi pentru acel elev, şi sufletul lui chinuit. 

Emma a stat în faţa răului din acel băiat şi a spus: De ce faci asta? Opreşte-te. 

Le-a dat timp unor copii să se salveze. Când ne vom întâlni în lumea cealaltă, îi vom mulţumi pentru că ne-a protejat şi apărat", a fost mesajul transmis de preot la înmormântare, potrivit Blic.rs, citat de realitatea.net

Elevul criminal avea la el o foaie cu numele colegilor pe care voia să-i omoare

Elevul de doar 13 ani, care a ucis miercurea trecută opt copii şi un paznic la şcoala din Belgrad îşi planificase atent atacul cu o lună înainte. Acesta chiar își făcuse o listă cu persoanele pe care voia să le omoare, pe care polițiștii au găsit-o asupra lui.

Kosta Kecmanović avea pe o foaie de hârtie inclusiv schița școlii, probabil pentru a-și organiza cât mai bine atacul. Elevul criminal a venit la școală cu două pistoale, cinci încărcătoare și trei sticle care conțineau substanțe inflamabile și explozibile.

Băiatul este fiul unui medic renumit, care provine dintr-o familie cunoscută și respectată în Serbia. Conform presei sârbe, scânteia care a declanșat atacul ar fi fost un test la Istorie. Angajații școlii au declarat pentru presa sârbă că profesoara a fost împușcată atunci când l-ar fi chemat pe elevul agresor în fața clasei, să răspundă la întrebări legate de lecția predată anterior.

Comenteaza