Google Rusia intră în faliment. Regimul lui Putin a confiscat conturile bancare ale filialei

Google Rusia intră în faliment. Regimul lui Putin a confiscat conturile bancare ale filialei
| Foto: Shutterstock

Autoritățile ruse au confiscat conturile bancare ale Google Rusia, astfel că filiala gigantului IT nu mai poate funcționa, a declarat un purtător de cuvânt al Google, potrivit The Guardian.

Măsura vine după mai multe luni de presiuni eșuate ale autorităților ruse, care au cerut ștergerea conținutului considerat ilegal de Moscova, și după restricționarea unor media rusești pe YouTube.

„Confiscarea conturilor bancare ale Google Rusia de către autorități face de imposibilă funcționarea filialei, inclusiv angajarea și plata personalului, plata furnizorilor și alte plăți”, a declarat un purtător de cuvânt citat de Reuters.

Google Rusia a publicat în aceste condiţii o notă în care își anunță intenția de a declara falimentul. Personalul care lucrează pentru Google Rusia a avut posibilitatea de a alege să se mute într-o altă filială sau să-și părăsească locurile de muncă.

Majoritatea angajaților au ales să se mute în Dubai, potrivit Wall Street Journal. Google a început să mute lucrători în martie, imediat după ce Rusia a lansat o invazie completă în Ucraina, scrie theregister.com
 

 
 
 
 
 

Comenteaza