Guvernele din Spania şi Franţa anunţă planuri de încetare a restricţiilor

Guvernele din Spania şi Franţa anunţă planuri de încetare a restricţiilor

Premierul Pedro Sanchez  urmează să prezinte un plan pentru renunțarea treptată la restricții, după șase săptămâni.

Planul a fost elaborat în ultimele săptămâni și urmează să fie aprobat de guvernul de la Madrid. Se așteatpă reguli unitare pentru toate regiunile, însă unele restricții ar putea fi relaxate local. De duminică, spaniolii pot ieși din nou din locuințe, timp de o oră pe zi. Pedro Sanchez a anunțar că din 2 mai vor fi din nou permise plimbările familiilor care locuiesc împreună și practicarea sportului în aer liber. 

Și guvernul francez urmează să comunice intențiile privind relaxarea restricțiilor. Premierul francez Edouard Philippe a anunţat că măsurile vor fi mai puţin stricte pentru sistemul de sănătate, şcoli, muncă, transporturi şi adunările publice. Parlamentarii urmează să dezbată şi să voteze rezoluţiile în acest sens care vor fi prezentate marţi după-amiază, notează Agerpres.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat deja că restricțiile vor înceta în 11 mai pe tot teritoriul Franței. Deși nu se cunosc prea multe detalii este de așteptat ca grădiniţele şi şcolile să se redeschidă în etape, iar restaurantele să rămână pentru moment închise. În plus, francezii așteaptă răspunsuri în ceea ce privește perioada vacanțelor de vară.

Comenteaza