În Grecia se intră doar cu test COVID negativ, indiferent că eşti vaccinat sau nevaccinat

În Grecia se intră doar cu test COVID negativ, indiferent că eşti vaccinat sau nevaccinat

Cei care care călătoresc în Grecia vor avea nevoie, începând de luni, de un test PCR sau un test rapid negativ pentru COVID-19 înainte de intrarea în țară, din cauza înrăutăţirii situaţiei legate de coronavirus.

Cerinţa nouă se aplică tuturor călătorilor cu vârsta de peste 5 ani şi care sosesc în Grecia începând de luni de la ora 06:00 (04:00 GMT), indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, relatează DPA, citată de Agerpres.

Testul PCR negativ nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar testul rapid nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore în momentul sosirii.

Această reglementare se va aplica iniţial până la 24 ianuarie, a anunţat duminică Autoritatea Aviaţiei Civile şi a Frontierelor Terestre.

De asemenea, călătorii care se îndreaptă spre Grecia trebuie în continuare să completeze formularul de localizare înainte de a începe călătoria.

În Grecia, numărul de infecţii cu coronavirus a crescut rapid în ultimele zile. Aproximativ 35.000 de cazuri noi sunt înregistrate în fiecare zi în această ţară cu aproape 11 milioane de locuitori.

Comenteaza