Încă o salvare minune în Turcia! Femeie scoasă vie de sub dărâmături după mai bine de 100 de ore

Încă o salvare minune în Turcia! Femeie scoasă vie de sub dărâmături după mai bine de 100 de ore

O femeie a fost salvată, vineri, după ce a petrecut mai mult de 100 de ore sub dărâmăturile unei clădiri dintr-un oraş din Turcia afectat de cutremurul de luni.

O echipă de salvare din Germania a avut nevoie de peste 50 de ore pentru a-şi croi drum printre dărâmături, în orașul Kirikhan, pentru a ajunge la femeia de 40 de ani, pe nume Zeynep. Aceasta a fost preluată imediat de medici, iar starea ei este stabilă, a precizat ONG-ul I.S.A.R. Germany.

Salvatorii au dezvăluit că au reuşit să o hidrateze cu ajutorul unui furtun, prin intermediul unui mic puţ.

„A fost o salvare foarte complicată”, a declarat Stefan Heine, purtătorul de cuvânt al organizației de căutare și salvare ISAR Germania, descriind modul în care salvatorii au trebuit să creeze o cale „centimetru cu centimetru prin beton și moloz”. „Femeia a stat întinsă sub corpul răposatului ei soț”, a spus Heine. În apropiere se aflau și cadavrele altor membri ai familiei, a adăugat acesta.

Femeia a reușit să reziste peste de 72 de ore de la cutremur sub dărâmături, interval după care şansele de a fi descoperiți supravieţuitori scad considerabil.

Comenteaza