Foto Incendiu puternic în Thassos, una dintre destinațiile de vacanță preferate de români

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri seară în zona Potamia din insula Thassos. Turiștii români aflaţi în vacanţă în zonă au putut vedea flăcările înalte de câțiva metri de la hotelurile unde sunt cazați.  

Potrivit presei elene, flăcările au izbucnit într-o zonă împădurită din Potamia și s-au extins rapid.  Zeci de pompieri și nouă mașini specializate au sosit la locul incendiului de vegetație din Grecia. De asemenea, zeci de voluntari care se aflau în zonă au încercat să îi ajute pe pompieri cum au putut. Doi dintre voluntari au suferit răni ușoare, transmite stiridiaspora.ro

Se pare că focarele inițiale ale incendiului au fost două, potrivit primelor informații. Intervenția autorităților este îngreunată de lipsa apei și de accesul greu al mașinilor în zonă.

Românii aflaţi în vacanţă în Thassos au început să posteze poze și filmulețe cu incendiul pe rețelele de socializare Oamenii spun că gazdele sau personalul de la hotelurile din zonă le-au transmis să nu se panicheze.

"Până la stingerea sau până când focul va putea fi ținut sub control, VĂ RUGĂM să limitați deplasările pe insulă, astfel încât circulația mașinilor de pompieri și ale voluntarilor să fie prioritizate.

Întreaga comunitate locală cât și autoritățile în măsură sunt mobilizate pentru stingerea incendiului. Mașini de pompieri și echipamente au sosit deja de pe continent pentru a ajuta. Următoarele ore sunt foarte importante, până la ivirea zorilor, când elicopterele vor putea să intervină.

Vă rugăm de asemenea să fiți calmi, atât cei de acasă cât și cei de pe insulă. Urmăriți aici actualizările și vă rugăm de asemenea să ne țineți la curent cu ce vedeți în jurul vostru", este mesajul postat de unul dintre adminii grupului Forum Thassos.

Zona afectată este partea de Est a insulei. Acolo sunt oprincipalele focare, iar fumul este gros. În unele localităţi din zonă s-a trimis mesaj de evacuare din partea autorităţilor. 

Comenteaza