Incident bizar pe Muntele Athos: Un român a fost împuşcat de un preot/ Ce spune MAE

Incident bizar pe Muntele Athos: Un român a fost împuşcat de un preot/ Ce spune MAE

Un muncitor român a fost operat într-un spital din Grecia după ce ar fi fost împuşcat pe Muntele Athos de un preot.

Muncitorul român ar fi fost împuşcat pe Muntele Athos de către un preot care trăgea după o pisică.

Bărbatul în vârstă de 51 de ani lucrează de doi ani la un schit din Muntele Athos, lângă chilia unui preot, tot român. Acesta spune că, săptămâna trecută, o pisică l-a înfuriat pe preot, așa că acesta a scos o pușcă și a tras după animal. Nu a ținut cont de faptul că în apropiere era și muncitorul. Pisica a reușit să scape, însă victima a fost lovită de alice. 

„Ea a venit la picioarele mele. Eu m-am ridicat de pe bancă, m-am dus la vreo trei metri. Mâța a fugit de acolo. El s-a dus la centrală, a luat arma de vânătoare, a încărcat-o și s-a auzit 'poc'. Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine? Și mi-a prins și piciorul drept, și piciorul stâng”, a povestit românul, conform stirileprotv.ro.

Bărbatul spune că a fost rănit grav la ambele picioare, iar acestea ar putea să îi fie amputate. După intervenția familiei, polițiști i-au luat o nouă declarație, iar omul le-a spus întreg adevărul.

Bărbatul susține că, înainte ca povestea să iasă la iveală, preotul l-ar fi determinat să declare polițiștilor că totul a fost un accident la o vânătoare de mistreți. Pe fir au intrat, însă, rudele victimei, care au cerut ajutor Consulatului român din Salonic. După incident preotul i-a promis românului că va avea grijă de el, după care nu a mai apărut.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General la Salonic, precizează, la solicitările presei, că a fost notificat telefonic, pe 2 august 2023, cu privire la spitalizarea unui cetăţean român în localitatea Polygiros, ca urmare a unui incident soldat cu rănirea prin împuşcare a acestuia, şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia persoanei în cauză.

Potrivit informaţiilor obţinute de Consulatul General al României la Salonic, românul a fost supus unor intervenţii medicale specifice într-o unitate medicală din zonă, iar o anchetă cu privire la circumstanţele producerii incidentului este în desfăşurare.

Totodată, MAE precizează că reprezentantul Consulatului General al României la Salonic a pus la dispoziţia familiei victimei datele de contact ale unui un avocat vorbitor de limba română şi a solicitat poliţiei rapoartele detaliate privind împrejurările incidentului.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale, cu unitatea medicală şi cu familia persoanei în cauză şi acordă asistenţă consulară în vederea repatrierii.

Comenteaza