Infrastructuri-cheie din Kiev, lovite de rachete rusești în cursul dimineții

Infrastructuri-cheie din Kiev, lovite de rachete rusești în cursul dimineții
| Foto: mediafax.ro

Mai multe explozii au răsunat sâmbătă în capitala Ucrainei, responsabilii din țara vecină afirmând că noi lovituri ale armatei ruse au luat drept ţintă infrastructuri-cheie, informează AFP şi Reuters.

"Un atac cu rachetă asupra unor infrastructuri esenţiale" este în curs la Kiev, a anunţat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, pe Telegram, în timp ce primarul oraşului, Vitali Kliciko, a raportat că explozii au avut loc în cartierul Dniprovski şi le-a cerut locuitorilor "să rămână în adăposturi".

Serviciile administrative ale capitalei ucraineni au anunţat că una dintre infrastructurile oraşului a fost lovită.

Fragmente ale unei rachete au căzut în cartierul Golosiivski, dar fără a face răniţi, a mai anunţat Vitali Kliciko.

După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone, transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina.

Companiile electrice ucrainene depun toate eforturile pentru a restabili cât mai repede reţeaua, în timp ce iarna se instalează tot mai mult în Ucraina.

Pe 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Comenteaza