Înmormântări în masă, într-un oraş copleşit de numărul deceselor COVID-19

Înmormântări în masă, într-un oraş copleşit de numărul deceselor COVID-19
| Foto: profimedia

Începând cu secolul al XIX-lea, New York a folosit insula Hart, situată în largul ţărmului estic al cartierului Bronx, drept loc de veci pentru cei care nu au niciun apropiat sau membru al familiei rămas în viaţă. În mod obişnuit, deţinuţii care lucrează pe insulă înmormântează săptămânal în jur de 25 de trupuri. Numărul cadavrelor a început să crească în luna martie, pe măsură ce noul coronavirus a devenit o ameninţare tot mai mare.

La momentul actual, în City Cemetery din Bronx sunt înmormântate aproximativ 25 de cadavre pe zi, potrivit declaraţiilor lui Jason Kersten, purtător de cuvânt al Departamentului de Corecţie, care supraveghează situaţia de pe insulă.
 
New York va îngropa cadavrele nerevendicate pe insula izolată după 14 zile de la constatarea decesului, întrucât la morgă, în contextul epidemiei de coronavirus, nu mai este suficient spaţiu. 
 
Cimitirul de pe Insula Hart este cel mai mare de acest fel din Statele Unite şi adăposteşte trupurile a peste un milion de persoane.
 
„Nu ştiu cât mai pot face faţă”, a declarat Patrick Marmo pentru Business Insider. Acesta administrează o casă funerară în Brooklyn şi este îngrijorat de amploarea situaţiei: „Nimeni din zona oraşului New York nu are suficiente echipamente pentru a gestiona un număr atât de mare de înmormântări.”
 
Doi angajaţi ai serviciilor funerare din New York au oferit, sub anonimat, detalii pentru Business Insider: Iniţial, termenul de păstrare a corpurilor nerevendicate, care era în mod obişnuit de peste 30 de zile, a fost micşorat la doar 6. Oficialii departamentului susţin că măsurile anterioare prevedeau 15 zile, însă afirmaţiile nu au fost susţinute prin documente doveditoare. După ce informaţia a ajuns în presă, termenul în care pot fi revendicate cadavrele ar fi fost extins la 14 zile.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=f6WxOdJATq4&feature=emb_logo

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza