Joe Biden conduce în sondaje în faţa lui Donald Trump

Joe Biden conduce în sondaje în faţa lui Donald Trump
| Foto: wordpress.com

Un procent de 50% din participanţii la sondaj a declarat că va vota pentru democratul Joe Biden, în timp ce 41% au răspuns că vor vota pentru republicanul Donald Trump. Joe Biden are 9 procente avans în faţa preşedintelui Trump, informează dpa.

Cu o zi înaintea începerii Convenţiei Naţionale Democrate în care se aşteaptă nominalizarea lui Joe Biden drept candidat la preşedinţia SUA, rezultatele unui sondaj NBC şi Wall Street Journal publicate duminică indică un avans de 9 procente al candidatului democrat în faţa preşedintelui republican Donald Trump, informează dpa.

Un procent de 50% din participanţii la sondaj a declarat că va vota pentru Joe Biden, în timp ce 41% au răspuns că vor vota pentru Donald Trump. Într-un sondaj similar, realizat în urmă cu o lună, avansul candidatului democrat era de 11%.

Jumătate din sondajul NBC News şi Wall Street Journal a fost realizat după anunţarea candidaturii în tandem a lui Joe Biden cu senatoarea Kamala Harris pentru postul de vicepreşedinte. În mod tradiţional, numele partenerului pentru funcţia de vicepreşedinte este anunţat înaintea desfăşurării Convenţiei partidului.

Convenţia Naţională Democrată programată să se desfăşoare pe parcursul a patru zile începe luni şi va avea loc, în cea mai mare parte, în mediul online.

SUA este pe primul loc la nivel mondial în ce priveşte numărul de infectări de COVID-19, cu 5.566.632 de cazuri înregistrate oficial de la începutul pandemiei, dar şi în ce priveşte numărul deceselor cu 173.128, conform worldometers.info.

Administraţia Trump a fost acuzată în ultimele luni că a reacţionat prea târziu la pandemie, că nu a luat suficiente măsuri de prevenţie şi că a minimizat efectele noului coronavirus asupra populaţiei. 

Comenteaza