Jurnaliștii lui Putin manipulează minţile ruşilor ca să accepte un război nuclear: ”Oricum vom muri cu toții cândva"

Jurnaliștii lui Putin manipulează minţile ruşilor ca să accepte un război nuclear: ”Oricum vom muri cu toții cândva"
| Foto: Extra.ie | DMG Media Ireland

Televiziunile de stat rusești s-au transformat în mașini de propagandă cu jurnaliști care le explică rușilor că trebuie să accepte un război nuclear, titrează The Times, potrivit g4media.ro

The Times a analizat programele televiziunilor de stat ruse, ajungând la concluzia că acestea s-au transformat în simple instrumente de propagandă ale Kremlinului care vorbesc despre cum rușii trebuie să accepte un eventual război nuclear pornit de Vladimir Putin.

”Era doar o seară ca oricare alta la televiziunea de stat rusă când Margarita Simonyan, șefa postului media RT, susținut de Kremlin, a declarat cu dezinvoltură că, dacă președintele Vladimir Putin ar decide că este necesar un război nuclear cu NATO, ea l-ar accepta. „Este ceea ce este”, a spus ea.

„Există două căi posibile”, a adăugat Simonyan, în vârstă de 42 de ani, citând un analist politic neidentificat. „Fie pierdem în Ucraina, fie începe un al treilea război mondial. Cunoscându-ne pe noi și pe liderul nostru, Vladimir Vladimirovici Putin, nu există nicio șansă ca noi să renunțăm.”

Gazda emisiunii de actualități a intervenit cu un citat vechi al lui Putin despre un potențial război nuclear cu Occidentul, spunând: „Nu, nu, nu: „Noi ne vom duce în ceruri, iar ei vor crăpa pur și simplu”. Simonyan, care are trei copii mici, a dat din cap înțelept și a spus: „Oricum, vom muri cu toții cândva”.

Președintele rus Vladimir Putin ar putea declara al treilea război mondial în câteva zile, a avertizat secretarul britanic al apărării.
 
Supranumită „cutia zombi” de către criticii Kremlinului, televiziunea de stat rusă este una dintre cele mai puternice arme ale lui Putin în contextul escaladării conflictului cu Ucraina și aliații săi din NATO. (Continuarea articolului aici).

 

Comenteaza