Lockdown total în Anglia. România tocmai a reluat zborurile spre ţara cu aproape 60.000 de cazuri zilnice de COVID

Lockdown total în Anglia. România tocmai a reluat zborurile spre ţara cu aproape 60.000 de cazuri zilnice de COVID
| Foto: Sky News

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat luni seara că întreaga Anglie intră în lockdown, iar școlile se închid, din cauza bilanțului îngrijorător al epidemiei de coronavirus. 

Acest nou „lockdown” este la fel de strict precum cel din primăvară, de la începutul pandemiei. Oamenii vor avea voie să iasă din case doar cu motive întemeiate, magazinele neesențiale, teatrele, cinematografele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare, localurile și școlile se vor închide până cel puțin la jumătatea lunii viitoare.

Date fiind cifrele alarmante, e clar că trebuie făcut mai mult pentru a avea sub control noua variantă de coronavirus, care se răspândește rapid, și pentru a ajuta desfășurarea campaniei de vaccinare, a justificat Boris Johnson de ce este nevoie de un „lockdown” național.

Guvernul le cere oamenilor să stea în case și să nu iasă decât pentru motive bine întemeiate - cumpărături esențiale, mers la muncă, dacă nu o pot face de acasă, activități fizice, nevoi medicale și, important, pentru a scăpa de violența domestică. 

Boris Johnson a avertizat că următoarele săptămâni vor fi „cele mai grele”, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri, scrie BBC. Restricțiile vor rămâne în vigoare cel puțin până la jumătatea lunii februarie. O bună parte din activitățile sportive nu mai sunt permise, dar competiția internă de fotbal Premier League continuă.

Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record de infectări zilnice, conform datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii de la Londra. S-au înregistrat de asemenea 407 noi decese asociate COVID-19, numărul total al persoanelor ucise de această boală în Marea Britanie de la începutul pandemiei ajungând astfel la 75.431.

În Anglia, începând de la Crăciun și până acum, numărul pacienților COVID internați în spital a crescut cu 50 la sută, iar specialiștii se așteaptă la o creștere și mai mare.

Între timp, începând cu data de 04.01.2021 ora 19:00 autorităţile din România au permis reluarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România. Persoanele care vin din acest stat trebuie să intre în carantină ori să aibă un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România.

Comenteaza