Măsuri stricte de carantină în China după ce numărul cazurilor a început să crească. Beijingul este noul focar

Măsuri stricte de carantină în China după ce numărul cazurilor a început să crească. Beijingul este noul focar
| Foto: profimedia

Beijingul a interzis persoanelor ce prezintă risc ridicat să părăsească capitala Chinei şi a oprit marţi o parte din serviciile de transport pentru a limita răspândirea unui nou focar de coronavirus în alte oraşe şi provincii, relatează Reuters.

Centrul financiar chinez, Shanghai, a cerut ca unii călători din Beijing să fie carantinaţi timp de două săptămâni, întrucât 27 de noi cazuri COVID-19 au fost confirmate în Capitală. Acesat este cel mai grav focar întâlnit în China din februarie. Mulţi specialişti se tem că ar putea fi vorba de un al doilea val ce afectează China, transmite Mediafax.

Cel mai recent focar îşi are originile într-un centru alimentar, Xinfadi, din sud-vestul Beijingului, unde mii de tone de legume, fructe şi carne îşi schimbă mâinile în fiecare zi. Toţi oamenii cu risc ridicat din Beijing, precum şi contactele strânse ale cazurilor confirmate, nu au voie să părăsească oraşul, a informat marţi mass-media, citând oficiali municipali.

Unele rute cu autobuzul pe distanţe lungi între Beijing şi provinciile Hebei şi Shandong au fost suspendate. Autorităţile locale din multe părţi din China au impus cerinţe de carantină vizitatorilor din Beijing, îngrijoraţi de riscurile de contagiune. Shanghai marţi a început să solicite persoanelor care vin din zone COVID-19 cu risc mediu-mare din China să fie carantinaţi timp de 14 zile.

Comenteaza