MERCENARII din Grupul Wagner, trimiși de Putin pentru a-l ASASINA pe Zelenski

MERCENARII din Grupul Wagner, trimiși de Putin pentru a-l ASASINA pe Zelenski
| Foto: https://www.dailymail.co.uk

Mercenarii Shadowy Wagner au fost transportați din Africa cu o listă de 23 de ținte, inclusiv președintele Ucrainei și frații Klitschko, potrivit publicației Daily Mail

Grupul rus de mercenari Wagner este considerat armata din umbră a lui Vladimir Putin. Cei 400 de mercenari însetați de sânge, care au zburat din Africa cu ordin de a-l ucide pe Volodymyr Zelensky, fac parte dintr-o miliție privată notorie legată de un șir de violuri, jafuri, crime și presupuse crime de război.

Grupul Wagner - despre care se crede că are o listă de 23 de oameni cheie din Ucraina, inclusiv președintele Volodimir Zelenski și frații Klitschko - este considerat de experții militari o grupare trimisă acum în Ucraina la ordinul lui Vladimir Putin, deși Kremlinul a negat în repetate rânduri acest lucru.

Forța a fost deja puternic implicată în furnizarea de arme, personal cu experiență în operațiuni speciale și pregătire militară milițiilor pro-ruse din estul Ucrainei, potrivit surselor militare.

Potrivit The Times, o sursă apropiată activităţilor Grupului Wagner a confirmat că în ianuarie au sosit în Ucraina între 2.000 şi 4.000 de mercenari.

Mercenarii, scrie publicaţia britanică, aşteaptă un semnal de la Kremlin şi li s-au promis sume mari de bani în următoarele zile dacă îşi duc la bun sfârşit misiunea, şi protecţie pentru a părăsi Ucraina înainte de sfârşitul acestei săptămâni.

„Sunt foarte eficienţi. Apar de nicăieri, fac lucruri foarte violente şi apoi dispar din nou, fără să fie clar cine anume a fost de vină. Nu au o legătură directă cu guvernul rus şi, prin urmare, o pot nega”, a declarat generalul Richard Barrons, fost comandant al forţelor armate britanice.

Comenteaza