Microsoft a fost amendată cu 20 mil. dolari pentru încălcarea confidenţialităţii datelor copiilor

Microsoft a fost amendată cu 20 mil. dolari pentru încălcarea confidenţialităţii datelor copiilor
| Foto: canadapanda - Depositphotos.com

Microsoft va plăti o amendă de 20 de milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile Comisiei Federale pentru Comerţ conform cărora a adunat şi păstrat ilegal datele copiilor care s-au înscris pentru a folosi consola Xbox.
 

Comisia a acuzat Microsoft că a adunat datele fără să îi notifice pe părinţi sau să obţină consimţământul acestora şi că a păstrat ilegal aceste date, ceea ce a încălcat Legea privind protecţia vieţii private online a copiilor, potrivit Mediafax.

Vicepreşedintele corporativ al Microsoft pentru Xbox, Dave McCarthy, a subliniat măsurile suplimentare pe care compania le ia în prezent pentru a-şi îmbunătăţi sistemele de verificare a vârstei şi pentru a se asigura că părinţii sunt implicaţi în crearea de conturi pentru copii, conform Associated Press.

McCarthy a mai spus că societatea a identificat şi a remediat o eroare care nu reuşea să şteargă conturile copiilor în cazurile în care procesul de creare a contului nu se încheia. Politica Microsoft a fost de a păstra aceste date nu mai mult de 14 zile pentru a permite jucătorilor să reia crearea contului de unde au rămas, în cazul în care au fost întrerupţi.

Înţelegerea trebuie să fie aprobată de o instanţă federală înainte de a intra în vigoare, a declarat FTC.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza