Ministrul rus al Apărării a dispărut din spaţiul public de 12 zile

Ministrul rus al Apărării a dispărut din spaţiul public de 12 zile
| Foto: https://twitter.com/JakeCordell

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a dispărut brusc din spaţiul public, jurnalişti de la publicaţiile ruse independente online Mediazona şi Aghentstvo, care transmit prin Telegram, afirmă că acesta nu a mai apărut în public de 12 zile.

Au fost ridicate întrebări cu privire la locul unde s-ar afla ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, în urma unor rapoarte conform cărora acesta nu a fost văzut în public de aproape două săptămâni, în ciuda faptului că era responsabil de invazia Moscovei în Ucraina, transmite newsweek.com

Agenția Agentstvo, un post de știri rus de investigație independent care își propune să demaşte corupția guvernamentală, a raportat pe Telegram cum unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin a apărut ultima dată la televiziunea de stat pe 11 martie.

Agentstvo, citând un oficial sub rezerva anonimatului, a transmis că Şoigu ar putea să nu se simtă bine și să sufere de probleme cardiace, deși agenția nu a putut confirma acest lucru.

Șoigu a fost menționat pe site-ul Kremlinului pe 18 martie într-un pasaj care vorbea despre întâlnirea lui Putin cu membrii Consiliului său de Securitate pentru a discuta despre conflictul aflat în desfășurare în Ucraina. În timp ce Şoigu a fost raportat că este prezent la întâlnire, pe site nu au fost publicate poze sau videoclipuri cu el.

De obicei, Şoigu se străduieşte să fie în atenţia presei. Înainte de aceasta, evenimentele la care participa personal aveau loc la fiecare câteva zile.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării nu a mai fost văzut în public alături de Putin de la întâlnirea din 27 februarie în care i s-a ordonat să pună armele nucleare în alertă maximă. 

Comenteaza