Ministrul rus de Externe, către Occident: „Suntem gata de negocieri” / În acest timp bombardamentele continuă

Ministrul rus de Externe, către Occident: „Suntem gata de negocieri” / În acest timp bombardamentele continuă
| Foto: realitatea.md

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marţi că Moscova este deschisă la discuţii cu Occidentul în legătură cu războiul din Ucraina. El a adăugat că nu a primit încă nicio propunere serioasă de negociere, relatează Reuters.

Într-un interviu la televiziunea de stat, Lavrov a declarat că oficiali, inclusiv purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, au declarat că Statele Unite sunt deschise la discuţii, dar că Rusia a refuzat.

"Aceasta este o minciună", a spus Lavrov. "Nu am primit nicio ofertă serioasă de a stabili contacte".

El a mai spus că Rusia nu va refuza o întâlnire între preşedintele Vladimir Putin şi preşedintele american Joe Biden la o viitoare reuniune G20 şi că va lua în considerare propunerea dacă va primi una.

"Am spus în mod repetat că nu refuzăm niciodată întâlniri. Dacă există o propunere, atunci o vom lua în considerare", a declarat Lavrov. Referindu-se la posibilitatea ca Turcia să găzduiască discuţii între Rusia şi Occident, Lavrov a declarat că Moscova ar fi dispusă să asculte orice sugestie, dar nu poate spune în avans dacă aceasta va duce la rezultate.

El a afirmat că preşedintele turc Tayyip Erdogan va avea ocazia de a-i face propuneri preşedintelui rus Vladimir Putin atunci când ambii vor vizita Kazahstanul în această săptămână.

Declaraţiile lui Lavrov vin după ce în ultimele zile Rusia a lansat mai multe atacuri cu rachetă asupra Kievului şi a mai multe oraşe mari din Ucraina. În atacuri au fost răniţi şi au murit numeroşi civili.

Comenteaza