Video Moldova ne dă lecţii la campania de vaccinare: „În Chișinău avem cel mai mare cimitir din Europa. Aici îs destule locuri, așa că nu-ți fă griji"

Moldova ne dă lecţii la campania de vaccinare: „În Chișinău avem cel mai mare cimitir din Europa. Aici îs destule locuri, așa că nu-ți fă griji"
| Foto: Captura Facebook

Umor negru în mesajul video al unei campanii de vaccinare lansate de Ministerul Sănătății din Republica Moldova. Campania e destinată scepticilor,  iar clipul are în prim-plan cimitirul şi groparii, morga ori firmele de pompe funebre.

Campania video pro vaccinare lansată de ministerul sănătății din republica Moldova, cu ajutorul OMS, e menită să îi convingă mai ales pe sceptici să se vaccineze anti-COVID. Depinde de fiecare dintre noi când și mai ales cum vom ieși din ea, continuă mesajul, a cărui concluzie nu mai lasă loc de îndoială: Vaccinează-te și rămâi în viață!

În videoclip apar personaje precum un anatomopatolog, un gropar, un patron de pompe funebre, un pacient internat în spital sau un medic extenuat, iar mesaje din videoclip au un impact puternic deşi paradoxal, fiecare spune că oamenii nu ar trebui să îşi facă griji.  

Anatomopatologul: „Până acum, peste 7.000 de moldoveni au murit de COVID. Tulpinile noi sunt mult mai agresive și mult mai contagioase. Dar tu nu trebuie să-ți faci griji”.

Groparul: „În Chișinău, de exemplu, avem cel mai mare cimitir din Europa. Aici îs destule locuri. Așa că nu-ți fă griji”.

Patronul de pompe funebre: "Lumea spune că economia e la pământ. O fi, nu ştiu, afacerea mea merge ca pe roate, aşa că io nu-mi fac griji".

Pacientul internat în spital: „Dacă vei avea noroc și vei avea doar o formă ușoară, vei scăpa cu medicamente și mască de oxigen, dar asta numai în cazul în care vor fi suficiente aparate și locuri disponibile în spitale”.

Medicul extenuat: „Doctorii vor ceda din cauza extenuării, dar tu să nu-ți faci griji. Asta nu e problema ta. Să se descurce ei cumva”.

Comenteaza