Momente șocante în Rusia. Propagandiștii lui Putin îi cer la televizor să bombardeze România

Momente șocante în Rusia. Propagandiștii lui Putin îi cer la televizor să bombardeze România
| Foto: bzi.ro

Propagandiştii putinişti şi experţii militari ruşi, care sunt tot mai îngrijoraţi de avansul armatei ucrainene în Donbass, propun măsuri disperate, precum bombardarea intensivă a Ucrainei cu bombe neghidate în oraşe sau chiar lovirea unor baze din statele membre NATO ce ar antrena trupe ucrainene, printre care și România.

La televiziunea rusă de stat, gazda Vladimir Solovyov face apel la bombardamente asupra bazelor militare din NATO (menţionând Regatul Unit, Germania, Franţa, Polonia, România) unde ar fi antrenate trupele ucrainene, arată o înregistrare video făcută de jurnalistul Francis Scarr de la BBC ce a postat-o pe pagina sa de Twitter pe 18 octombrie.

”E timpul să le explicăm celor din Vest, care devin tot mai obraznici, că bazele în care îi antrenează în prezent pe ucraineni, cele din Franţa, Polonia, Germania, Marea Britanie - poate ar trebui să le spunem că noi considerăm ţinte legitime aerodromurile poloneze unde aterizează avioane cu ajutorul SUA şi al Marii Britanii, bazele din România şi aşa mai departe? Nu vedeţi acum, din nou şi din nou, că ei extind raza de acţiune şi complexitatea armelor furnizate?”, a declarat furios propagandistul lui Putin.

Expertul militar Yevgeny Buzhinsky îi dă replică - bombardamentele ar însemna declararea războiului faţă de NATO.

Dar propagandistul insistă că poate exista o modalitate de a fenta activarea articolului 5 al NATO - propune ca Rusia să atace aerodromurile poloneze chiar din teritoriul de vest al Ucrainei sau din regiunea Harkov, recent recuperată de ucraineni.

Etichete
Comenteaza