Video Foto Mormintele NU mai au nume în oraşul-cimitir Mariupol. Ar fi peste 3.000 de gropi noi

Tragedia umană din orașul-martir Mariupol intră într-o altă etapă. Un videoclip filmat de o echipă de jurnaliști francezi arată un cimitir improvizat pe câmp, în care cele mai multe cruci nu au nume, ci numere. 

În filmarea cu un puternic impact emoțional este înfățișat se observă un cimitir improvizat pe câmp, cel mai  probabil de invadatorii ruşi care au cucerit Mariupolul. Cele mai multe cruci din acest cimitir uriaş nu au nume, ci doar numere. 

Ar fi vorba despre peste 3.000 de morminte proaspete și, potrivit jurnalistei Alexandra Dalsbaek, majoritatea plăcilor și crucilor sunt doar numerotate, fără a avea nume.

Detaliile oferite de jurnalistă sunt terifiante. "În primul cimitir se pare că există gropi individuale și fiecare are un număr În cimitirul central (din cel de-al 4-lea tweet) am văzut 3 gropi comune, una dintre ele goală (nu știu dacă era goală pentru că trupurile au fost exhumate sau din alt motiv)", spune aceasta. 

Potrivit primarului Mariupol, Vadim Boicenko, sub fiecare casă distrusă din oraș există între 50 și 100 de oameni uciși, numărul caselor distruse ajungând la 1.300, relatează și The Guardian.

Sursa foto: captura video Alexandra Dalsbaek- https://twitter.com/nexta_tv 
Sursa video: YouTube Stop War in Ukraine - video Alexandra Dalsbaek 

Comenteaza