Mult lăudata armată rusă își face o nouă brigadă: se va numi „Tigru” și va fi formată din bătrâni și prizonieri

Mult lăudata armată rusă își face o nouă brigadă: se va numi „Tigru” și va fi formată din bătrâni și prizonieri

Armata rusă, aflată în criză de efective după pierderile suferite în Ucraina, a ajuns în situaţia în care apelează la oameni bătrâni sau la prizonieri pentru a asigura rulajul pe front.

După legea care a ridicat vârsta la 65 de ani pentru îndeplinirea misiunilor militare, canalele ruseşti de Telegram difuzează frecvent videoclipurile de instruire ale personalului nu este foarte tânăr.

Potrivit unei astfel de relatări din interior, „Informatorul militar”, în teritoriul Primorski, din Orientul Îndepărtat al Rusiei, Kremlinul a alcătuit un batalion de voluntari numit „Tigru”, care va participa la războiul din Ucraina. Va fi alcătuit din bătrâni şi prizonieri.

Conform comunicării guvernului regional, detaşamentul va intra în componenţa Brigăzii 155 Marină, iar toţi cei care vor să se alăture acesteia vor face două stagii în taberele militare de pregătire Bamburovo şi Gornostai.

Kiev: Moscova recrutează prizonieri pentru a-i trimite în Donbass

Federaţia Rusă recrutează prizonieri care doresc să meargă la război: tuturor li se promite o amnistia completă după 6 luni de serviciu. Informaţia vine de la serviciul de informaţii al Ministerului Apărării ucrainean, potrivit căruia Moscova a intensificat recrutările pentru companiile militare private.

Antrenamentul are loc în special într-o tabără militară din apropierea satului Molkino din teritoriul Krasnodar, cunoscută ca bază pentru luptătorii batalionului Wagner. Se pare că activitatea de recrutare are loc în închisorile din Rostov, Sankt Petersburg şi Nijni Novgorod.

Potrivit informaţiilor ucrainene, infracţiunea comisă de deţinuţi nu este luată în considerare, iar în prezent sunt aşteptate să fie angajaţi maximum 10.000 de voluntari în termen de două luni. Noii soldaţi ar trebui să fie dislocaţi pe teritoriul Donbass, în special pentru controlul asupra drumurilor în direcţia Izyum, Slovyansk şi Bakhmut.

Comenteaza