Navalnîi a fost scos din coma indusă și răspunde la comenzile medicilor

Navalnîi a fost scos din coma indusă și răspunde la comenzile medicilor

Alexei Navalnîi a fost scos din comă indusă și este receptiv la comenzile medicilor, anunță reprezentanții spitalului din Berlin unde opozantul rus este internat, potrivit Associated Press.

Starea lui Navalnîi s-a îmbunătățit, au anunţat luni reprezentanții Spitalului Charite. Medicii l-au scos pe acesta din coma indusă medical și i-au redus treptat ventilația mecanică.

Alexei Navalnîi a fost în comă indusă în spitalul din Berlin de când a fost transportat în Germania pentru tratament. Medicii au menționat că, după ce l-au scos din coma indusă, Navalnîi este receptiv, dar „consecințele pe termen lung ale otrăvirii grave nu pot fi încă excluse”.

Liderul opoziţiei din Rusia este tratat în prezent într-un spital din Berlin, după ce luna trecută și-a pierdut cunoștința în timp ce era la bordul unui avion ce decolase din orașul siberian Tomsk. Înainte de îmbarcare, opozantul rus băuse un ceai la o cafenea din aeroport.

„Guvernul federal condamnă acest atac în cei mai fermi termeni posibili. Sperăm într-o însănătoșire completă a lui Alexei Navalnîi”, a spus Purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Siebert.

Testele au arătat „dovezi” că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent chimic din grupul noviciok, au declarat săptămâna trecută autoritățile germane. Aceeaşi otravă a fost folosită și în cazul fostului spion rus Sergei Skripa în anul 2018.

Comenteaza