Noi miracole în Turcia! Două persoane, salvate după aproape 198 de ore de la seism/ Salvatorii spun că încă se aud voci de sub dărâmături

Noi miracole în Turcia! Două persoane, salvate după aproape 198 de ore de la seism/ Salvatorii spun că încă se aud voci de sub dărâmături
| Foto: Getty Images

După aproape 198 de ore de la cutremurul devastator de săptămâna trecută din Turcia, salvatorii au găsit și au reușit să scoată de sub dărâmături două persoane în viață.

Un tânăr de 17 ani şi un bărbat neidentificat au fost salvaţi în viaţă de sub dărâmăturile unui bloc de apartamente din provincia Kahramanmaras din Turcia, marţi, după aproape 198 de ore de la cutremurul devastator de săptămâna trecută, a relatat postul de televiziune CNN Turk, transmite Reuters, conform Agerpres.

Imaginile difuzate prezentau salvatori care transportau cele două persoane salvate, legate pe tărgi, către ambulanţele aflate în aşteptare.

Echipele de intervenţie au lucrat toată noaptea pentru a-i salva pe cei care se agaţă de viaţă sub dărâmături, la opt zile după seismul de 7,8 grade de la 6 februarie, cel mai devastator produs în Turcia în istoria modernă, însă speranţele de a găsi şi alţi supravieţuitorii scad.

Eforturile de căutare și salvare continuă

Cel puţin opt persoane au fost salvate luni. Echipele de salvare din sudul Turciei spun că încă aud voci de sub dărâmături la mai bine de o săptămână după cutremurul devastator.

CNN Turk, afiliată CNN, a difuzat imagini în care a arătat salvatori care lucrează în două zone din regiunea Kahramanmaras, unde încercau să salveze trei surori despre care se crede că sunt îngropate sub dărâmături.

Totuși, la opt zile de la seism, șansele de a mai găsi supraviețuitori sunt minime.

Bilanţul seriei de cutremure a trecut de 36.000 de decese în Turcia şi Siria.

Comenteaza