Nou atac al rechinilor! O femeie, rănită grav în timp ce făcea snorkeling. Unde s-a întâmplat

Nou atac al rechinilor! O femeie, rănită grav în timp ce făcea snorkeling. Unde s-a întâmplat
| Foto: Getty Images

O femeie a fost atacată de un rechin în largul coastei Marii Britanii. Este primul incident de acest fel în ultimii 175 de ani, relatează presa internaţională.

HM Coastguard a raportat că femeia, care făcea snorkeling în portul Penzance din Cornwall, ar fi fost mușcată de picior, cel mai probabil, de un rechin.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, dar nu se cunosc prea multe detalii despre femeia atacată și nici despre ce specie de rechin ar fi putut să o atace. Atacurile de rechini sunt incredibil de rare în Marea Britanie, fără incidente înregistrate de la mijlocul anilor 1800.

Există patru specii de prădători care frecventează coasta Cornwall, inclusiv rechinul albastru, rechinul scrumbiilor (porbeagle), rechinul vulpe și mako. Conform site-urilor locale, atacul ar fi fost posibil având în vedere că lockdownul cauzat de Covid a scăzut traficul marin, iar speciile au putut migra.

În ciuda faptului că a rămas cu o rană la picior și a necesitat tratament la spital, femeia a spus că speră că ceea ce s-a întâmplat nu va „păta reputația unei specii deja persecutate. Cu toții ne asumăm aceste riscuri atunci când intrăm în habitatul unui prădător și niciodată nu putem prezice complet reacțiile unui animal sălbatic”, a transmis aceasta potrivit skynews.com.  
 

Comenteaza