Nou sprijin pentru Ucraina. Suedia anunță un ajutor militar în valoare de peste 680 mil. dolari

Nou sprijin pentru Ucraina. Suedia anunță un ajutor militar în valoare de peste 680 mil. dolari
| Foto: Arhivă / Fotografie ilustriativă

Ucraina va primi un nou ajutor militar. Suedia a anunțat un pachet de sprijin militar ce include transfer de echipamente şi noi fonduri pentru achiziţia de armamente.

Suedia va dona Ucrainei un ajutor militar suplimentar în valoare de 7,1 miliarde de coroane suedeze (682 milioane de dolari), ce include transfer de echipamente şi noi fonduri pentru achiziţia de armamente, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Stockholm, potrivit Reuters.

Acesta va fi cel de-al 15-lea pachet de ajutor şi cel mai substanţial de până acum al ţării scandinave pentru Ucraina, ridicând suma totală la circa 30 miliarde de coroane (2,89 miliarde de dolari) de la debutul invaziei ruse, în urmă cu aproape doi ani.

„Vom continua să susţinem Ucraina cât timp va fi nevoie”, a declarat ministrul apărării, Pal Jonson, într-o conferinţă de presă.

Noul pachet de asistenţă include muniţie de artilerie în valoare de două miliarde de coroane, precum şi artilerie antiaeriană şi puşti fără recul.

Din acest pachet mai fac parte nave maritime de asalt şi alte nave, dar şi mine submarine şi drone submarine.

Tot în cadrul acestui pachet, Suedia alocă bani pentru achiziţia de material militar prin intermediul fondurilor pentru Ucraina, şi un miliard de coroane pentru cumpărarea a aproximativ zece blindate de luptă ce vor fi gata de livrare în 2026

Comenteaza