O jurnalistă de la postul public TV din Rusia a intrat peste emisia în direct cu un mesaj anti război. Imediat a fost arestată

O jurnalistă de la postul public TV din Rusia a intrat peste emisia în direct cu un mesaj anti război. Imediat a fost arestată

O jurnalistă de la televiziunea de stat rusă a transmis un mesaj anti-război în direct, în spatele unei colege care citea știrile oficiale. Tânăra a scandat ”Fără război! Opriți războiul!”.

Jurnalista care a protestat în acest fel este Marina Ovsiannikova, editor la Canal 1, postul public de televiziune din Rusia. Aceasta a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct, în timp ce o colegă transmitea știrile oficiale de la Kremlin, purtând o pancartă pe care scria „Nu Războiului”. Secvența a durat doar câteva secunde.

„Nu credeți propaganda, vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”, scria în engleză și în rusă pe pancarta pe care a agitat-o în spatele prezentatoarei tv, potrivit BBC.

Marina Ovsiannikova a întregistrat un alt mesaj video, înainte de a face demonstrația de curaj în direct. Mesajul înregistrat a ajuns și el pe rețelele sociale. „Din nefericire, în ultimii ani, am lucrat la Canal 1 și am fost implicată în propaganda Kremlinului, iar acum îmi este foarte rușine de asta”, a declarat tânăra jurnslistă din Rusia.

Agențiile ruse de știri au relatat că ulterior jurnalista a fost reținută și acuzată de „discreditarea forțelor armate”. „Tânăra poate fi acuzată în baza art. 20.3.3. din Codul Penal („Acțiuni publice cu scopul de a discredita Forțele Armate ale Federației Ruse”), scrie agenția rusă de știri TASS, citând surse din cadrul anchetei.

Comenteaza