O țară de peste ocean este în pană de curent. Care e cauza

O țară de peste ocean este în pană de curent. Care e cauza
| Foto: sepavone - depositphotos.com

O țară de peste ocean este în pană de curent și nu mai are energie electrică de aproximativ o zi.

Cuba nu are energie electrică începând de vineri. Ţara se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din istoria sa recentă. Autorităţile au luat măsuri extreme, dar nu au reuşit încă să repornească sistemul naţional.

Pana de curent care a afectat întreaga ţară a apărut vineri. Asta după ce joi guvernul anunţase măsuri drastice pentru reducerea consumului de energie, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

Ministerul Energiei din Cuba a explicat că întreruperea uriaşă a fost cauzată de o defecţiune la centrala termoelectrică din Matanzas, la est de Havana.

Prim-ministrul Manuel Marrero Cruz s-a adresat naţiunii şi a recunoscut gravitatea situaţiei spunând că activitatea economică este paralizată.

Autorităţile au luat măsuri extreme. Au închis toate activităţile care nu sunt esenţiale, inclusiv şcolile, cluburile şi unităţile culturale. De asemenea ,la serviciu sunt chemaţi doar cei implicaţi în activităţi esenţiale. Măsurile vor fi în vigoare cel puţin până luni.

Preşedintele Miguel Díaz-Canel a dat vina pe embargoul comercial al SUA care ar limita „capacitatea ţării de a importa combustibil”.

Comenteaza