Omul din spatele Toyota a murit la 97 de ani

Omul din spatele Toyota a murit la 97 de ani
| Foto: Reuters

Shoichiro Toyoda, care, în calitate de fiu al fondatorului companiei, a supravegheat extinderea Toyota pe pieţele internaţionale, a murit. Avea 97 de ani.
 

Toyoda, preşedintele de onoare al companiei, a murit marţi din cauza unei insuficienţe cardiace, a anunţat Toyota într-un comunicat.

Shoichiro era fiul cel mare al lui Kiichiro Toyoda, care a fondat Toyota în 1937. După ce a devenit preşedinte al Toyota în 1982, Shoichiro Toyoda a ajutat la transformarea Toyota într-un producător auto global. În perioada sa, Toyota a devenit sinonimă cu calitatea, durabilitatea, raport bun cost-calitate şi fineţea ingineriei.

Compania s-a bazat pe moştenirea şi pe carisma istorică a familiei fondatoare pentru a trece peste perioadele de criză, deşi Toyota a avut mulţi directori executivi care nu erau membri ai familiei fondatoare.

Shoichiro Toyoda a fost inclus în U.S. Automotive Hall of Fame în 2007, fiind onorat pentru realizările sale în consolidarea „reputaţiei Toyota ca fiind unul dintre cei mai recunoscuţi şi celebri producători auto din lume".

A absolvit prestigioasa Universitate Nagoya în 1947 cu o diplomă în inginerie şi s-a alăturat companiei Toyota în 1952.

Începuturile Toyota au fost umile. Bunicul lui Shoichiro Toyoda , Sakichi Toyoda, a inventat războiul de ţesut automat într-o magazie din curtea din spate, în principal pentru că dorea să o ajute pe mama sa, care ţesea adesea în casa lor.

Oamenii au fost sceptici atunci când Kiichiro Toyoda a spus că vrea să înceapă să construiască maşini în 1933. Pe atunci, Japonia avea doar maşini importate, precum GM şi Ford.

Toyota se numără astăzi printre primii producători auto din lume în ceea ce priveşte vânzările de vehicule.

Comenteaza