ONU: Aproape 10.000 de civili au fost uciși de la începutul războiului din Ucraina. Câți erau copii

ONU: Aproape 10.000 de civili au fost uciși de la începutul războiului din Ucraina. Câți erau copii
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

Aproape 10.000 de civili au fost ucişi de la începutul războiului din Ucraina, a afirmat marţi Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, informează dpa.

Potrivit cifrelor Organizației Națiunilor Unite (ONU), 9.444 de civili au murit, între care 500 de copii, şi 16.940 au fost răniţi de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022.

Cifra reală este probabil mult mai ridicată. ONU notează că bilanţul nu este complet pentru că lipsesc date din mai multe regiuni, în special din Mariupol, Lîsîceansk şi Severodoneţk, ocupate de forţele ruse după lupte grele, dar şi din Kiev.

Cifrele ONU mai arată că vasta majoritate a celor ucişi - 7.339 - au murit în regiuni ucrainene bombardate de Rusia şi apărate de armata ucraineană. În regiunile ocupate de trupe ruse au murit 2.105 de persoane.

În regiunile Doneţk şi Lugansk, din est, s-au înregistrat semnificativ mai multe victime de ambele părţi ale frontului decât în capitala Kiev, în centrul şi vestul Ucrainei.

Raportul ONU mai consemnează că în primele luni de război au murit mai mulţi civili. În primăvara şi vara acestui an au murit în fiecare lună între 170 şi 180 de civili.

Comenteaza