Armata rusă are ordin de la Putin să intre în Donețk și Lugansk pentru „menținerea păcii”

Armata rusă are ordin de la Putin să intre în Donețk și Lugansk pentru „menținerea păcii”
| Foto: www.dw.com

Vladimir Putin a semnat un decret prin care ordonă forțelor armate ruse să asigure funcții de menținere a păcii în regiunile separatiste Donețk și Lugansk.

Președintele rus a recunoscut independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk în luni seara, relatează agențiile ruse de presă TASS și Ria Novosti, într-o preluare digi24.ro. Vladimir Putin a instruit Ministerul de Externe să negocieze stabilirea de relații diplomatice cu Donețk și Lugansk.

Oficialii ucraineni spun că trupe rusești ar fi intrat deja pe teritoriul separatist în această seară și că localnicii din orașul Makiivka, condus de rebeli, au văzut ceea ce par a fi vehicule blindate rusești în mișcare.

O sursă care a vorbit sub protecția anonimatului a spus că „un convoi uriaș de transportoare blindate rusești și alte echipamente a călătorit timp de o oră și jumătate” și a fost văzut îndreptându-se spre nord, în regiunea Donețk.

Oficialii ucraineni spun că nu se poate spune dacă trupele aparțin armatei obișnuite ruse sau provin din unități separatiste controlate de ruși.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni seara decretul prin care recunoaște independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei. Acesta urmează să fie ratificat și de Parlament. Putin a cerut Ucrainei „să înceteze războiul” în regiunile separatiste, amenințând cu „consecințe majore”.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza