Panică în Rep. Moldova! Maia Sandu: „Militari camuflaţi în civili au încercat acţiuni pentru schimbarea puterii la Chişinău”

Panică în Rep. Moldova! Maia Sandu: „Militari camuflaţi în civili au încercat acţiuni pentru schimbarea puterii la Chişinău”
| Foto: digi24.ro

Preşedintele Republciii Moldova, Maia Sandu, a făcut declaraţii grave, luni, spunând că militari camuflaţi în civili au încercat acţiuni violente, „un atac asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici”, scopul fiind forţarea schimbării puterii de la Chişinău.

Maia Sandu a vorbit despre „diversionişti cu pregătire militară”, care erau camuflaţi în civili. Aceştia au încercat să întreprindă acţiuni violente, „atac asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici”.

„Prin acţiuni violenţe mascate sub proteste ale aşa numitei opoziţii ar urma să se forţeze schimbarea puterii de la Chişinău. Documentele recepţionate de la partenerii noştri ucraineni demonstrează o bună documentare a locaţiilor şi aspectelor logistice pentru organizarea acestor activităţi subversive. Planul presupune folosirea persoanelor din afara ţării pentru acţiunile cu caracter violent. De exemplu, materialele conţin instrucţiuni despre regulile de intrare în Rep. Moldova pentru cetăţeni ai Federaţiei Ruse, Republicii Belarus, Serbiei şi Muntenegru”, spune preşedintele Republicii Moldova.

Preşedintele Republicii Modova a dar asigurări că instituţiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări şi ţin situaţia sub control.

„În realizarea planului, autorii mizează pe mai mulţi foşti angajaţi ai forţelor de ordine şi pe mai multe persoane cunoscute pentru legăturile lor cu Plahotniuc. Aşa cum am menţionat mai devreme, scopul acestor acţiuni este răsturnarea ordinii constituţionale, schimbarea puterii legitime de la Chişinău cu una ilegitimă care să pună ţara noastră la dispoziţia Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană dar şi pentru ca Moldova să fie folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei. (...) Toţi cei care participă la aceste acţiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova, elemente externe, membri ai partidelor politice şi grupărilor criminale şi toţi cei care îi protejează pe aceştia trebuie să fie traşi la răspundere”, a spus preşedintele Moldovei.

De asemenea, Maia Sandu a mai spus că moldovenii trebuie să rămână calmi şi să creadă doar informaţiile oficiale, întrucât războiul informatic este cea mai agresivă formă de atac.

„Siguranţa cetăţenilor şi securitatea ţării este preocuparea noastră principală şi în continuare vom face tot ce este necesar pentru a ne proteja statul şi cetăţenii, pacea şi ordinea publică, Vreau să vă rog să rămânem vigilenţi, să fim atenţi şi să credem informaţiile oficiale pentru că cea mai agresivă formă de atac este atacul informaţional. Încercările Kremlinului de a aduce violenţa în ţara noastră nu vor reuşi. Să păstrăm calmul”, a mai spus Maia Sandu.

Comenteaza