Patriarhul Kirill, la slujba de duminică: "Nu ne străduim în niciun caz să pornim la război sau să facem ceva care ar putea să le facă rău altora"

Patriarhul Kirill, la slujba de duminică: "Nu ne străduim în niciun caz să pornim la război sau să facem ceva care ar putea să le facă rău altora"
| Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

Patriarhul Kirill, cel care se află în fruntea Bisericii Ortodoxe Ruse, a ținut duminică o slujbă pentru soldații ruși, în care le-a făcut îndemuri propagandistice la apărarea "Rusiei Sfinte". 

Liderul ortodoxiei ruse, patriarhul Kirill, Patriarhul Kirill a ținut slujba la catedrala principală a forțelor armate. Acesta i-a îndemnat pe soldaţii lui Putin să-și apere țara „așa cum numai rușii o pot face” și le-a spus că Rusia este o țară „iubitoare de pace” care a suferit mult din cauza războiului.

„Nu ne străduim în niciun caz să pornim la război sau să facem ceva care ar putea să le facă rău altora. Dar am fost educați de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Și vom fi gata să o apărăm, așa cum numai rușii își pot apăra țara”, a declarat patriarhul, un aliat al președintelui Vladimir Putin, potrivit Reuters

În predica sa de duminică, Patriarhul Kirill s-a declarat îngrijorat pentru oamenii afectați de conflictul armat. „Toţi aceştia sunt oameni ai Rusiei Sfinte. Sunt fraţii şi surorile noastre”, a spus el.

Sprijinul său pentru intervenția militară a Rusiei  în Ucraina, în care au fost uciși deja mii de soldați și civili ucraineni, a stârnit furia altor prelați din cadrul Bisericii Ortodoxe.

Comenteaza