Patriarhul Kirill, mesaj pentru rușii mobilizați: "Curaj și nu uitați - dacă vă dați viața pentru țară, veți fi cu Dumnezeu în Împărăția Sa"

Patriarhul Kirill, mesaj pentru rușii mobilizați: "Curaj și nu uitați - dacă vă dați viața pentru țară, veți fi cu Dumnezeu în Împărăția Sa"

Patriarhul Kirill le transmite rușilor, în contextul mobilizărilor pe front, să nu se teamă de moarte, pentru că, apoi, vor "fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică".

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill i-a îndemnat pe cetățenii ruși să nu se teamă de moarte, în contextul în care președintele Vladimir Putin a decis să mobilizeze trupe de rezervă pentru a lupta în Ucraina.

"Mergeți cu curaj pentru a vă îndeplini datoria militară. Și nu uitați că, dacă vă dați viața pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică", a spus el timpul unei slujbe la Moscova, transmite Newsweek.com.

Kirill, care susține decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina pe motive spirituale și ideologice, a făcut aceste afirmații la scurt timp după ce oficialii ruși au declarat că până la 300.000 de rezerviști vor fi chemați la luptă.

Kirill a declarat în timpul predicii sale că o persoană cu "credință adevărată" nu este supusă fricii de moarte.

Potrivit acestuia, o persoană devine "invincibilă" atunci când în ea există o "dimensiune puternică asociată cu eternitatea" și încetează să se mai teamă de moarte.

"Credința îl face pe om foarte puternic, pentru că îi transferă conștiința de la viața de zi cu zi, de la grijile materiale, la grija pentru suflet, pentru eternitate. Și anume, teama de moarte îl îndepărtează pe războinic de câmpul de luptă, îi împinge pe cei slabi la trădare și chiar la răzvrătire împotriva fraților lor. Dar credința adevărată distruge frica de moarte", a spus el.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a invocat anterior ideea că ucrainenii și rușii sunt un singur popor. El i-a îndemnat pe ruși în timpul predicii sale să nu-i considere pe ucraineni drept dușmani.

Potrivit lui Kirill, poporul ucrainean „este în pericol”, adăugând că acum „este foarte important să nu existe în inimi sentimentul că există un inamic”.

Vladimir Putin a anunțat miercuri că mobilizare parțială pentru rușii care se află în rezervă și care vor fi supuși unor antrenamente suplimentare înainte de a fi trimiși în luptă.

Comenteaza