Peste 15.000 de MORŢI: Creşte de la o oră la alta bilanțul catastrofei din Turcia și Siria

Peste 15.000 de MORŢI: Creşte de la o oră la alta bilanțul catastrofei din Turcia și Siria
| Foto: Voluntarii Căștile Albe/via REUTERS

Peste 15.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în Turcia şi Siria, după cutremurele devastatoare de luni, transmite Reuters. Bilanțul catastrofei cu care se confruntă cele două ţări crește de la o oră la alta. 

A fost a treia noapte în care sute de mii de sinistrați s-au adăpostit în corturi, în mașini sau chiar printre ruine.

Mulți turci s-au plâns de lipsa de echipamente, expertiză și sprijin pentru a-i salva pe cei prinși în capcană - uneori chiar dacă auzeau strigăte de ajutor, a transmis Reuters. 

Începe a patra zi de căutări disperate. Misiunile de salvare se transformă, treptat, în misiuni de recuperare a trupurilor celor care au rămas prinse sub miile de clădiri prăbușite.

Sunt încă zone afectate de cutremurele în care echipele de intervenție nu au ajuns. Oamenii sunt disperați și i-au reproșat președintelui Recep Erdogan, care a vizitat zonele afectate, că nu face nimic pentru ei. 

Oficialii turci spun că aproximativ 13,5 milioane de oameni au fost afectați într-o zonă care se întinde pe aproximativ 450 km de la Adana în vest până la Diyarbakir în est. În Siria, oamenii au fost uciși până la sud până la Hama, la 250 km de epicentru.

Comenteaza