Polonia NU mai aprovizionează Ucraina cu arme. Doreşte "înarmarea rapidă a armatei poloneze"

Polonia NU mai aprovizionează Ucraina cu arme. Doreşte "înarmarea rapidă a armatei poloneze"
| Foto: https://euro-sd.com/

Polonia a anunţat miercuri seară că nu mai aprovizionează Kievul cu arme, declaraţie care ilustrează tensiunile tot mai mari dintre cei doi aliaţi, într-un moment cheie al ripostei Kievului la invazia rusă, scrie AFP.

"Nu mai transferăm niciun fel de arme în Ucraina", a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki la postul privat de televiziune Polsat News.

"Ne concentrăm în principal pe modernizarea şi înarmarea rapidă a armatei poloneze, astfel încât aceasta să devină una dintre cele mai puternice armate terestre din Europa, şi asta într-un timp foarte scurt", a explicat el.

El a mai precizat că hubul militar situat în oraşul Rzeszow, în sud-estul ţării, prin care trec echipamente occidentale cu destinaţia Ucraina, funcţionează normal.

Premierul nu a precizat când Polonia, unul dintre cei mai mari furnizori de arme ai Ucrainei, a încetat să le furnizeze şi nici dacă acest lucru are vreo legătură cu conflictul privind cerealele ucrainene, Varşovia interzicând importul lor pentru a proteja interesele fermierilor săi, a transmis Agerpres.

Comenteaza