Portretul Regelui Charles va apărea pe bancnotele din Regatul Unit. Când vor fi emise

Portretul Regelui Charles va apărea pe bancnotele din Regatul Unit. Când vor fi emise
| Foto: Banca Angliei

Banca Angliei a anunțat când vor intra în circulație bancnotele cu portretul regelui Charles al III-lea.

Bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea vor intra în circulaţie în Regatul Unit începând din data de 5 iunie, a anunţat Banca Angliei miercuri, la mai mult de un an după ce a dezvăluit designul acestora, informează Reuters, citat de Agerpres.

Portretul suveranului britanic va apărea pe bancnote din poliester în valoare de 5, 10, 20 şi 50 de lire sterline şi vor circula în paralel alături de cele care conţin portretul regretatei regine Elisabeta a II-a.

Noi bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea vor fi imprimate doar pentru a le înlocui pe cele care sunt uzate şi pentru a face faţă unei eventuale creşteri generale a cererii de bancnote, a precizat Banca Angliei.

Instituţia londoneză a precizat că această abordare este în conformitate cu recomandările Casei Regale şi are ca scop minimizarea impactului financiar şi de mediu generat de această schimbare.

Acest lucru înseamnă că noile bancnote ce conţin portretul monarhul în vârstă de 75 de ani, cunoscut pentru campania sa în favoarea protejării mediului înconjurător, vor intra în circulaţie „în mod gradual", a adăugat Banca Angliei.

Charles al III-lea, care a devenit rege după decesul reginei Elisabeta a II-a în 2022 la vârsta de 96 de ani şi după o domnie de 70 de ani, va deveni astfel al doilea monarh al cărui portret apare pe bancnote emise de Banca Angliei şi aflate în circulaţie.

Monetăria Regală a Regatului Unit (Royal Mint) a început să emită primele monede cu profilul său şi să le pună în circulaţie generală la sfârşitul anului 2022.

Comenteaza