Prima furtună de zăpadă în Olanda, după 10 ani. Cod roșu și „frig glacial”

Prima furtună de zăpadă în Olanda, după 10 ani. Cod roșu și „frig glacial”
| Foto: dutchreview.com

Olanda a fost lovită, duminică, de o puternică furtună de zăpadă, prima de acest gen din ultimii 10 ani pentru Țara Lalelelor.

Olanda a fost lovită duminică, 7 februarie, de o furtună puternică de zăpadă, prima din ultimii 10 ani, care perturbă traficul feroviar şi rutier, pe măsură ce un front de aer rece traversează nordul Europei, relatează Le Figaro, citați de Mediafax.

Serviciile feroviare au fost afectate şi în Germania, în timp ce de cealaltă parte a Mării Nordului, Marea Britanie s-a pregătit pentru sosirea acestei furtuni numită „Darcy” de meteorologii olandezi. „Aceasta este prima furtună de zăpadă din ţară din ultimii ani: ultima (...) a fost în ianuarie 2010,” potrivit site-ului de prognoze meteo Weer.nl.

Agenţia meteorologică olandeză KNMI a emis duminică o alertă „cod roşu” în toată ţara din cauza vântului care ar putea atinge 90 km/h şi „frig glacial”. Guvernul olandez a închis toate centrele de testare a coronavirusului timp de câteva zile, din cauza condiţiilor meteo, deoarece se aşteaptă zece zile de temperaturi foarte scăzute. În unele zone, stratul de zăpadă a atins şi 30 de centimetri.

Aproximativ 85 de maşini ieşiseră de pe şosea după ce au alunecat pe zăpadă, potrivit Autorităţii olandeze pentru infrastructură, care îi sfătuieşte pe şoferi să evite deplasările cu maşina.

Comenteaza