Proteste violente la Atena după tragicul accident feroviar din Grecia

Proteste violente la Atena după tragicul accident feroviar din Grecia
| Foto: antena3.ro

Au izbucnit ciocniri, duminică, la Atena, între poliţie şi un grup de demonstranţi, în marja protestului a mii de studenţi şi lucrători feroviari faţă de cel mai groaznic accident feroviar din istoria Greciei.

Un mic grup de protestatari a aruncat cu bombe cu benzină în poliţie, care a răspuns cu gaze lacrimogene şi grenade de mână, înainte de a se dispersa pe străzile din apropiere.

După protestele din ultimele trei zile din întreaga ţară, aproximativ 10.000 de studenţi, lucrători feroviari şi grupuri afiliate la partide de stânga s-au adunat duminică într-o piaţă din Atena pentru a-şi exprima compasiunea pentru vieţile pierdute şi pentru a cere standarde de siguranţă mai bune în reţeaua feroviară.

„Această crimă nu va fi uitată”, au strigat protestatarii în timp ce lansau baloane negre pe cer. Pe o pancartă scria: „Politicile lor au costat vieţi omeneşti”.

Trenul, care călătorea de la Atena la oraşul Salonic, în nordul ţării, era plin de studenţi universitari care se întorceau după un weekend prelungit de vacanţă. Dezastrul a declanşat o revărsare de furie, precum şi o atenţie sporită asupra standardelor de siguranţă.

Guvernul premierului Kyriakos Mitsotakis a dat vina pe o eroare umană pentru accident. Cu toate acestea, Mitsotakis a declarat duminică că eroarea umană nu ar trebui să devieze de la responsabilităţile pentru o reţea feroviară care suferă de mult timp.

Cel puţin 57 de persoane au fost ucise şi zeci au fost rănite marţi, când un tren de pasageri cu peste 350 de persoane la bord s-a ciocnit cu un tren de marfă pe aceeaşi linie ferată în centrul Greciei.

Comenteaza